Hem / Cloud / Amazon AWS

Amazon AWS

Vi på QOS har alltid haft kundnyttan i första rummet då vi väljer tekniska lösningar. Det är därför vi valt att bli partner med Amazon. Vi hjälper er komma igång och få ut det mesta möjliga utav AWS. Oavsett om ert behov är för en tillfällig kampanjsite, en app eller ett avancerat system, så har vi den certifierade personal som behövs för att ni snabbt skall komma igång.

Vi har en särskild styrka i våra samarbeten med utvecklingsföretag. Vi hjälper er inom utveckling med plattformen så att ni kan fokusera på ert jobb. Detta är också kostnadseffektivt och gör så att ni kan vara mer konkurrenskraftiga på marknaden. Vill ni veta mer om hur vi kan hjälpa dig? Använd formuläret här bredvid för att kontakta vårt team.

Nedan har vi listat 10 anledningar till att hosta eran lösning på AWS från QOS.

  1. AWS finns på många, många platser

Trots att AWS började smått har det nu vuxit till att bli världsledande inom molnhosting. De driver nu 69 tillgänglighetszoner inom 22 geografiska regioner runt om i världen, däribland de nybyggda datacentren i Sverige. Det är också ytterligare 13 tillgänglighetszoner på gång, tillsammans med ytterligare fyra regioner inklusive bl.a. Italien och Spanien. Så oavsett din geografiska preferens funkar AWS. Denna mångfald av geografiska alternativ lämpar sig också för andra anmärkningsvärda funktioner så som …

  1. Automatiskt säkerhetskopiering till flera regioner

AWS erbjuder olika backup-metoder inklusive AMI: er och EBS-snapshots. Den decentraliserade infrastrukturen och den globala räckvidden för AWS gör det enkelt och prisvärd att lagra kritisk information på flera geografiska platser. Så om din primära produktionsmiljö tas offline på grund av en naturkatastrof eller annan katastrof påverkas inte säkerhetskopieringsdatan. 

  1. Strömlinjeformad katastrofåterhämtning

För vissa företag är till och med ett litet driftstopp eller en mindre dataförlust en katastrof. För andra överväger inte kostnaden för (begränsade) driftstopp / dataförluster kostnaden för att upprätthålla en återställningsmetod för flera webbplatser / Hot Standby. Men oavsett vilken tolerans för driftstopp / dataförlust som din verksamhet har, kan AWS mångsidiga plattform ge dig rätt verktyg för din katastrofåterställningsplan.

  1. Konsekvens och tillförlitlighet

Även om AWS är en extremt användbar plattform för säkerhetskopiering och återhämtning vid katastrofer, är den också extremt tillförlitlig. Trots ett omtalat avbrott 2017 fann en oberoende granskning att sedan 2015 har AWS varit ”mycket bättre på att hålla sin offentliga molntjänst igång än antingen Microsoft eller Google.” Detta är anmärkningsvärt då dessa företag allmänt anses som klassledande. Den fann också att 40 procent av plattformens totala drift under samma tidsperiod hade inte ett enda avbrott.

  1. Flexibilitet och skalbarhet

Då Amazon på började sin utveckling lät de sina utvecklare bygga en molninfrastruktur som lätt kan skalas upp eller ner för att snabbt möta behoven hos deras växande verksamheten. Detta extremt flexibla system är nu det som är kännetecknet för AWS och är en av de främsta anledningarna till att välja AWS. Tack vare företagets massiva molnbaserade plattform behöver företag inte längre hantera begränsningarna i en egen fysisk infrastruktur och kan vara säkra på att ha tillgång till servrar och lagring på begäran.

  1. Enkel automatiserad schemaläggning

Ett annat av flera skäl att välja AWS är förmågan att starta och stoppa olika instanser vid förutbestämda tidpunkter. Exempelvis innebär förmågan att schemalägga tjänster så som Elastic Compute Cloud (EC2) och Relational Database Service (RDS) så att de inte körs under t ex öppettider eller helger. 

  1. Betala bara för det du använder

Amazons flexibla molnberäkningsplattform gör det möjligt att automatisera rutinmässiga uppgifter och snabbt skala upp eller ner kapaciteten efter behov. Med denna extrema flexibilitet erbjuder vi på QOS ett sätt för dig att förbättra ditt företags resultat (med så mycket som 70 procent, i vissa fall). Eftersom du som kund kan stoppa och starta instanser efter behov, och bara betala för det ni använder. Även det faktum att ni enkelt kan justera lagrings- / servernivåer uppåt eller nedåt innebär att överutgifter för kapacitet och infrastruktur är historia.

  1. Anpassning

Men flexibiliteten hos AWS slutar inte där. Plattformen möjliggör också en hög anpassningsnivå för att tillgodose behoven hos enskilda företag. Kunddefinierad tagg gör det till exempel möjligt för användare att enkelt övervaka och hantera resurser. Från kostnadsspårning och säkerhet till organisation och automatisering, det finns nästan ingen begränsning för hur anpassningsbara AWS-taggar kan användas.

  1. Säkerhet

Oavsett om du är ett litet enmansföretag i uppstart eller en stor koncern med många år i branschen, ger AWS dig samma nivå av säkerhet i världsklass. Företagets datacenter upprätthåller de högsta standarderna, vilket besparar dig huvudvärken att behöva säkra dina egna miljöer. AWS hanterar också ”dussintals efterlevnadsprogram i sin infrastruktur” och ett omfattande säkerhetsstödnätverk som kan erbjuda insikt i realtid om misstänkt aktivitet och potentiella sårbarheter.

  1. API:er från tredje part

I linje med plattformens övergripande flexibilitet, betyder AWS API:er att du kan hantera din molnbaserade infrastruktur i olika programmeringsspråk. Det betyder också att du med lätthet kan integrera olika tredjepartstjänster.